Deze ijsmeester geeft het verkeerde voorbeeld, en zakt door het ijs

“Probeer dit thuis niet”, zegt hij nog. En ja hoor… even later zakt deze ijsmeester live op Radio 1 door het ijs. Beluister hier wat je voorlopig zeker niet moet doen.

Een schaatsfanaat controleerde woensdag al de Elfstedenroute op het Slotermeer. Daar is het duidelijk wat steviger. Foto ANP Een schaatsfanaat controleerde woensdag al de Elfstedenroute op het Slotermeer. Daar is het duidelijk wat steviger. Foto ANP

“Probeer dit thuis niet”, zegt hij nog. “Eigenlijk geven we het verkeerde voorbeeld”, “Kom op, we doen het niet”, “Dit is precies wat je niet moet doen”, “Het is ontzettend spannend”, en ja hoor… Even later zakt de ijsmeester van de Ankeveense IJsclub live, even voor acht uur vanochtend, op Radio 1 door het ijs. Tot zijn middel in het ijskoude water. Dat viel ijsmeester David Pos toch wat tegen.

De ijsmeester, voorzitter Van Bennekom en verslaggever Marc-Robin Visscher waren de dikte van het ijs aan het testen. Dat is er duidelijk nog niet klaar voor. Beluister hier wat je voorlopig zeker niet moet doen:

Dat geeft toch wat perspectief aan de hoop dat we binnenkort een echte Elfstedentocht krijgen.

De schaatsbond KSNB waarschuwde gisteren al dat het ijs op open water nog volstrekt onbetrouwbaar is. De bond adviseert mensen die willen schaatsen naar een natuurijsbaan te gaan, al zijn lang niet alle ijsbanen al open. Op veel plekken heeft sneeuw de ijsaangroei parten gespeeld. De baan van de Ankeveense IJsclub is ook nog niet open.

    • Anouk van Kampen