‘Akkoord over reorganisatie politie’

ANP PHIL NIJHUIS
ANP PHIL NIJHUIS Foto ANP / Phil Nijhuis

De vakbonden en minister Opstelten hebben een akkoord bereikt over de wijze waarop de bonden de reorganisatie bij de politie begeleiden. Dat meldt de NOS.

“We hebben elkaar gewoon recht in de ogen gekeken”, zei Opstelten.

“Dat is altijd de beste methodiek. Het vertrouwen herstellen, gewoon zeggen waar het op staat en daar niet omheen draaien. Gewoon het mes even op tafel leggen.”

Details over de overeenkomst maakte Opstelten nog niet bekend. Wel neemt hij de zorgen van de politiebonden over de werkdruk en enkele andere zaken serieus. “We gaan monitoren hoe het loopt.”

De vakbonden waren in november uit het overleg met de minister over de arbeidsvoorwaarden en de nationale politie gestapt. De werknemersorganisaties waren boos omdat de bewindsman de politiebazen niet had gedwongen zich aan de vorige twee cao’s te houden.

Gisteren spraken Opstelten en de politievakbonden af om het formele overleg te hervatten. In het overleg willen de partijen op zo kort mogelijke termijn afspraken maken over de resterende punten uit de CAO 2012-2014 die nog nadere uitwerking behoeven en mogelijke aanpassingen van het landelijk sociaal statuut.

    • Marije Willems