NS: morgen normale dienstregeling na ‘goed bevonden’ sneeuwrooster

Op Amsterdam CS worden de rails sneeuwvrij geblazen. Foto ANP / Evert Elzinga

De treinen van de NS rijden morgen weer volgens de normale dienstregeling. Wel zet spoorbeheerder ProRail extra winter- en storingsploegen in en staan er hulplocomotieven klaar. Ook de spoorwegen zet extra medewerkers in.

De afgelopen drie dagen reden de treinen van de NS vanwege het winterse weer volgens een aangepaste dienstregeling. De NS stelt vandaag dat hierdoor ongeveer 4.300 in plaats van de normale circa 5.200 treinen per dag reden, meldt persdienst Novum. “Daardoor is de treindienst op de meeste plaatsen en momenten beheersbaar gebleven”, aldus de NS.

Onderzoek onder reizigers wijst volgens de NS uit dat de meeste reizigers op tijd wisten van de aanpassingen in de dienstregeling. Bij 89 procent zou het een dag van tevoren bekend zijn geweest, de overige 11 procent liet zich op de sociale media horen. Zeventig procent van de reizigers zou het goed hebben gevonden dat NS anticipeert op verwachte weersomstandigheden.

    • Jules Seegers