‘Meeste geld sociaal overleg naar ouderen, niet naar jeugd’

Het Werkplein van het UWV in Den Haag. Foto ANP / Lex van Lieshout

Van de 100 miljoen euro die Lodewijk Asscher in het sociaal overleg toezegde gaat het grootste deel naar ouderen weer aan het werk krijgen. Voor jeugdwerkloosheid is ‘slechts’ 6 tot 7 miljoen beschikbaar.

Dit meldt Nu.nl, dat “interne documenten rondom het overleg” tussen de minister van Sociale zaken en de sociale partners, werkgeversorganisaties en vakbonden in handen zegt te hebben.

Het aan het werk zetten van ouderen, een kwalificatie die volgens het ministerie van 55 naar 50 jaar wordt verlaagd, krijgt 44 miljoen toebedeeld. In het sociale overleg zou hierover overeenstemming zijn bereikt. De bedragen die rondom het tegengaan van jeugdwerkloosheid worden genoemd zijn opmerkelijk.

De 44 miljoen heeft betrekking op een groep aan het werk krijgen in de leeftijd tussen 45 en 65 jaar, aldus Nu.nl. Zes procent daarvan is werkloos, terwijl de jeugdwerkloosheid inmiddels is opgelopen tot 14,2 procent.

    • Jules Seegers