Koers SNS Reaal fors gekelderd

De koers van SNS Reaal is gisterochtend opnieuw fors gekelderd.

Amsterdam. Na berichten dat het reddingsplan van SNS Reaal geblokkeerd is in Brussel, is de koers gezakt. ABN Amro en ING mogen van de Europese Commissie niet meedoen aan een reddingsplan, vanwege het verbod op acquisitie dat zij kregen opgelegd na de staatssteun die zij ontvingen in de kredietcrisis.

Volgens bronnen zijn er de afgelopen tijd verschillende scenario’s besproken over de redding van SNS Reaal, maar zijn de mogelijkheden beperkt vanwege de restricties die de Europese Commissie heeft opgelegd aan ING en ABN Amro. „De oplossing moet echt bij Financiën vandaan komen”, zegt een bankier.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën laat weten dat ze geen enkel commentaar wil geven op de situatie bij SNS Reaal.

Door de berichten zakte de koers van SNS Reaal gisterochtend opnieuw fors. Rond elf uur stond het aandeel met een verlies van 10,5 procent op 0,85 euro. Het aandeel stond deze week al onder druk nadat bekend was geworden dat internationale hedgefondsen inmiddels speculeren op een verdere koersdaling van SNS Reaal en hun short-posities steeds verder uitbreiden. SNS Reaal verkeert al tijden in grote financiële problemen door aanhoudende verliezen bij dochterbedrijf Property Finance, dat vastgoed financiert. Dit onderdeel werd overgenomen van ABN Amro. SNS Reaal heeft inmiddels meer dan 1,5 miljard euro op dit onderdeel moeten afschrijven. NRC