Kleine dertigduizend Brabantse huishoudens zonder stroom

In het noordoosten van Brabant zijn ongeveer 27.000 huishoudens zonder stroom komen te zitten. Energienetbeheerder Enexis meldt dat een transformator is uitgevallen. Vorige week trof een storing van gelijke grootte een Enexis-gebied rond Enschede.

In het noordoosten van Brabant zaten vanavond ongeveer 27.000 huishoudens twee uur zonder stroom. Energienetbeheerder Enexis meldt dat een transformator was uitgevallen. Vorige week trof een storing van gelijke grootte een Enexis-gebied rond Enschede.

Enexis liet zo’n twee uur na de melding van de storing weten dat alle huishoudens weer voorzien waren.

Twitter avatar Enexis ENEXIS #stroomstoring #grave #uden #schaijk is om 21.18 uur opgelost. Excuses voor het ongemak. Storing in transformator.
Twitter avatar brabantsdagblad Brabants Dagblad Update #stroomstoring: Brandweer controleert liften en verzorgingshuizen, vooralsnog geen grote problemen http://t.co/MYTXazHc

Behalve huishoudens trof de storing bedrijven. De brandweer rukte uit om mensen uit vastgelopen liften te halen. De transformator die defect was zou goed zijn voor 10.000 volt. In tegenstelling tot de grote stroomstoring in Enschede was er in Uden geen sprake van een brand of explosie, weet de NOS.

    • Jules Seegers