Kijktips

Film

2012 (Roland Emmerich, 2009, VS).

Morgan Freeman zag als zwarte filmpresident in 1998 zijn Witte Huis al onder een tsunami verdwijnen in Deep Impact. In 2012 overkomt Danny Glover als zwarte president hetzelfde, waarbij de vloedgolf in het voorbijgaan nog even een vliegdekschip op zijn Witte Huis dumpt. De zondvloed, dat is wat 2012 verbeeldt. De oude, decadente wereld met wortel en tak uitgeroeid en daarna een nieuw begin. Met Woody Harrelson, John Cusack. RTL4, 20.30-23.40u.

8 fois debout (Xabi Molia, 2010, F).

Film over twee mensen die niet passen in de moderne maatschappij. Elsa (Julie Gayet) voorziet in haar onderhoud met eenvoudig werk, maar moet een behoorlijke baan zien te krijgen opdat haar zoontje weer bij haar mag wonen. Buurman Mathieu (Denis Podalydès) is er eentje van twaalf ambachten, dertien ongelukken. Hoewel hun situatie steeds uitzichtlozer wordt, gaan ze daar niet onder gebukt. TV5, 21.05-22.45u.

Informatief

Hollands welvaren.

Serie over mensen die van het leven genieten. Vanavond een blik in de Rotterdamsche Manege, waar de Donderdagochtend Damesclub zich bekwaamt in het carrouselrijden met het oog op de jubileumavond t.g.v. het 175-jarig bestaan van de manege. En een ontmoeting met mevrouw Van Dijk van ’t Velde, Ambachtsvrouwe van Kloetinge. Ned.1, 22.20-23.05u.

Africa.

Eerste aflevering van vijfdelige natuurserie met David Attenborough over flora en fauna in ongerepte streken van Afrika. Vanavond de natuur van de Kalahari. Canvas, 20.40-21.35u.

Oprah Winfrey and Lance Armstrong: A Worldwide Exclusive.

Nu hem miljoenenclaims boven het hoofd hangen, vertelt Armstrong wat hem op dit moment het beste uitkomt. Morgennacht deel 2.TLC, 03.00-04.00u.