Het is niet gevaarlijk, hoor

In this photo taken last weekend Jan 12-13 2013 and provided by family member Thom Peetere, shows Chantal Beyer and her husband Sven Fouche, left, pose for a photograph with rhinos at the Aloe Ridge Nature Reserve near Johannesburg South Africa. Just after the photo was taken the closest rhino attacked Beyer and its horn penetrated Beyer's chest from behind, resulting in a collapsed lung and broken ribs. (AP Photo/Thom Peeters, Family Handout) AP

„Ga maar iets dichterbij staan”, zei Alex Richter, eigenaar van het Aloe Ridge-hotel en natuurreservaat bij Johannesburg, toen hij een foto wilde maken van Chantal Beyer en Sven Fouche met een paar wilde neushoorns. „Het is veilig.”

Ogenblikken later stormde een van de neushoorns op het stel af en doorboorde van achteren de borst van Beyer, haar vriend bleef ongedeerd. De Zuid-Afrikaanse studente ligt met een geklapte long en gebroken ribben in het ziekenhuis, maar haar toestand is stabiel.

Volgens de Zuid-Afrikaanse krant Beeld maakte Richter de foto met Beyers telefoon tijdens een safari door het reservaat. Hun reisgenoten waren al op de foto gegaan met de neushoorns, ook al waren sommigen bang om uit het voertuig te stappen. Maar ze lieten zich overhalen door Richter, die bezwoer dat het veilig was.

Het incident, dat afgelopen weekend plaatshad, werd dinsdag naar buiten gebracht door de familie van Chantal Beyer. Richter wil niet reageren op het voorval.