Galerie

Tinkebell

Voor de groepstentoonstelling Girls Rule the World nodigde Tinkebell haar vriendinnen uit de kunstwereld uit om samen met haar te exposeren. Ze vroeg aan hen hun allerbeste kunstwerk in te sturen. De tentoonstelling is niet bedoeld als feministisch statement, aldus Tinkebell, maar eerder een bewijs dat vrouwen elkaar versterken. Te zien is werk van Chantal Rens, Josine Beugels, Ashley Zelinskie, Anje Roosjen, Suzan Kolen, Katharina D. Martin en Tinkebell zelf.

19 jan t/m 16 feb in Torch Gallery, Lauriergracht 94, Amsterdam. Inl: www.torchgallery.com

Sachi Miyachi

De kunstruimte KiK (Kunst in Kolderveen) is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek ‘De Venen’ in het Drentse Kolderveen en stelt atelierruimte ter beschikking aan internationale kunstenaars. De afgelopen maanden verbleef de Japanse Sachi Miyachi er als artist-in-residence. Zij stelde haar werkruimte dagelijks open voor het publiek en nodigde het publiek uit bij haar onderzoek naar ceremonies en rituelen. De resultaten daarvan zijn nu te zien op een tentoonstelling die een even overdonderend als subtiel en ontroerend totaalspektakel is over de aard van rituelen en traumatische gebeurtenissen op meer dan twintig plekken op aarde.

T/m 17 febr in KiK, Kolderveen 26, Nijeveen. Inl: www.kik-site.nl

Nassenstein en Vreuls

In Galerie Metis-nl is een dubbeltentoonstelling te zien van Paul Nassenstein en Charles Vreuls. Nassenstein maakt schilderijen vol theatrale ruimtes en minuscule figuurtjes die er als dolende acteurs doorheen lopen. Charles Vreuls maakt minutieus uitgevoerde tekeningen waarin woorden uit het gedicht Mnemosyne van Hölderlin centraal staan. Die combineert hij met fraaie patronen van cirkels, lijnen en punten.

19 jan t/m 16 febr in Galerie Metis-nl, Lijnbaansgracht 316, 1017 WZ Amsterdam. Inl: www.metis-nl.com