eigen nieuws

Woef Side Story

Het RO Theater speelt de familievoorstelling Woef Side Story, een „Romeo en Julia op zijn hondjes”. Het verhaal gaat over de straathond Toto en zijn onmogelijke liefde voor rashond Marina. De hondenrollen in deze variant op West Side Story worden gespeeld door onder anderen Arjan Ederveen, Gijs Naber, Alex Klaasen en Elise Schaap.

t/m 22 maart in verschillende Nederlandse theaters. www.rotheater.nl

De opstand van de nerds

Een groepje nerds komt in het geheim samen. Ze kennen elkaar niet, maar weten allemaal wat het betekent om buiten de groep te vallen. Want als je een beetje anders bent, word je al snel uitgelachen en geplaagd. Samen besluiten ze een pact te sluiten tegen de plaaggeesten en pestkoppen van deze wereld. Een familievoorstelling van theatergroep Bontehond.

t/m 21 maart in verschillende Nederlandse theaters. www.bontehond.net

Muziek & Kunst

Met je smartphone of een gehuurde iPod en een koptelefoon kun je een muzikale rondreis maken langs de mooiste en bijzonderste kunstwerken in Museum Boijmans Van Beuningen. Simon Sorgheloos neemt je mee en laat je swingende, grappige en mooie liedjes over de schilderijen en beelden horen.

Iedere dag. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. www.boijmans.nl