Drie verdachten zaak grensrechter langer vast

AMSTERDAM - Een grensrechter langs de lijn bij een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten. ANP KOEN VAN WEEL Een grensrechter langs de lijn bij een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten, dat net als Buitenboys afgelopen weekend voor het eerst weer in actie kwam. Foto ANP / Koen van Weel

Drie voetballers van 15 en 16 jaar blijven voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad heeft hun voorarrest met dertig dagen verlengd, zo meldt persdienst Novum.

De rechtbank oordeelt dat er voldoende verdenking is tegen de twee verdachten van 16 en een van 15 jaar. Ook wijst de rechtbank erop dat er sprake is van een zeer ernstig feit.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de drie langer achter slot en grendel zouden blijven omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Zo moeten nog getuigen worden gehoord en is het definitieve sectierapport nog niet af. Volgende week wordt over het voorarrest van de overige vier verdachten besloten.

De Amsterdamse jongens worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Nieuwenhuizen werd op 2 december belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

De zaak wordt waarschijnlijk in de zomer inhoudelijk behandeld.

    • Marije Willems