Agenda Diversen

Rotterdam, 03-11-2012. Na de premiere van de locatievoorstelling "How Long is Now" van Conny Janssen Danst, is choreografe Conny Janssen in verband met het 20 jarig bestaan van de dansgroep, door burgemeester Aboutaleb tot Ridder in de orde van Oranje Nassau benoemd. Foto: Leo van Velzen.

AAA Festival: Schandalig

Schandalig is deze editie het thema van het AAA Festival in Amsterdam, geïnspireerd op de beroemde schandaalconcerten die honderd jaar geleden plaatsvonden. In Wenen rond de Altenberg Lieder van Alban Berg en in Parijs rond Strawinsky’s Sacre du printemps. Levend in een tijd waar de schandalen over bonussen, doping en seks elkaar in rap tempo opvolgen, lijkt het in de kunst stil te zijn geworden. Is de tijd van schandalige kunst en muziek voorbij? Zijn we murw van vernieuwing en shockering? Of onverschillig? Het AAA Festival staat stil bij deze vragen met programma’s in onder andere Eye, het Muziekgebouw, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw.

t/m 19 januari op diverse locaties in Amsterdm. www.aaaserie.nl

Zilveren camera

Voor de 64ste keer wordt hij uitgereikt: de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Op zondag 20 januari zal in het Fotomuseum Den Haag blijken wie de beste nieuwsfoto van 2012 heeft gemaakt. Ook wordt die dag de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek uitgereikt. De tentoonstelling met alle genomineerde foto’s voor de Zilveren Camera 2012 is na de prijsuitreiking tot en met 3 maart te zien in het Fotomuseum Den Haag.

20 januari. Fotomuseum Den Haag. www.fotomuseumdenhaag.nl

Conny Janssen in Carré

Choreografe Conny Janssen maakt voor het 125-jarig jubileum van Koninklijk Theater Carré een speciale versie van haar dansvoorstelling How Long Is Now. De dansvoorstelling is alleen komend weekend te zien in de piste van Carré met livemuziek van Alamo Race Track.

18 t/m 20 januari. Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. www.carre.nl

Limes030

Arjan El Fassed is een debatplatform in Utrecht gestart. Onder de naam Limes030 organiseert het voormalige GroenLinks-Kamerlid komend half jaar zes bijeenkomsten over politiek, actualiteit en cultuur. Zondag 27 januari is de eerste editie. Te gast zijn onder meer D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, historicus Maarten van Rossem en advocaat Yehudi Moszkowicz. De presentatie is in handen van Eva Brouwer.

27 januari, 15.30 uur. De Kargadoor, Utrecht. www.limes030.nl

Stage It!

Op 17 januari presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam het evenement Stage It! (Part 2). Met performances door het hele museum van Pablo Bronstein, Dominique Gonzalez Foerster, Sharon Hayes en Brooke O’Harra. De optredens zijn geïnspireerd op de architectuur van het nieuwe gebouw van het Stedelijk. Stage It! werpt de vraag op welke rol performancekunst heeft in het museum van de 21ste eeuw.

17 januari, 19.30 uur. Stedelijk Museum Amsterdam. www.stedelijk.nl