Tot strenge vorst

De sneeuw die gisteren op grote schaal is gevallen, blijft ook de komende dagen nog liggen. De temperaturen blijven namelijk zowel in de nacht als overdag op de meeste plaatsen onder het vriespunt uitkomen.

Woensdagavond en -nacht zijn er brede opklaringen en er staat weinig wind. Dat zijn ingrediënten voor het ontstaan van mistbanken, soms ook dichte mist. De temperaturen dalen snel en op grote schaal gaat het matig tot lokaal streng vriezen.

Donderdag blijft het, op een enkel sneeuwbuitje langs de noordkust na, droog. Wolkenvelden zijn in de meerderheid, maar af en toe breekt ook de zon mooi door. Het wordt opnieuw een ijsdag en dat houdt in dat het zowel in de nacht als overdag blijft vriezen. In het oosten is het ’t koudst, met in de middag 4 graden vorst. In het noordoosten wordt dit al de vijfde ijsdag op rij, in De Bilt de vierde.

Ook vrijdag en zaterdag blijft het kwik in bijna het hele land onder nul uitkomen, met de laagste temperaturen in het noordoosten van het land.

Vrijdag is er opnieuw afwisseling van wolkenvelden en wat zon. Vooral later op de dag kan er in het zuidwesten wat sneeuw vallen.

Zaterdag lijkt de sneeuwstoring echter goed door te komen en valt op meer plaatsen opnieuw sneeuw. Daarachteraan lijkt wat mildere lucht binnen te gaan stromen, maar dat is vooralsnog onzeker.