Sneijder: ik laat me nu niet onder druk zetten

Wesley Sneijder wil geen overhaaste beslissing nemen bij welke voetbalclub hij zijn voetbalcarrière vervolgt. „Ik wil niets overhaast doen en ik vind het maar niets zoals Inter me nu onder druk zet”, zegt de middenvelder vandaag in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Eerder deze week verklaarde voorzitter Massimo Moratti van zijn huidige werkgever Internazionale snel duidelijkheid te willen over een mogelijke transfer van Sneijder naar de Turkse club Galatasaray. „Het zou professioneel zijn als hij snel de knoop doorhakt”, verwees de voorzitter naar het akkoord tussen Inter en de club uit Istanbul over een te betalen transfersom van tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Sneijder, die bij Inter een doorlopend contract heeft, zegt vandaag in de Gazzetta dello Sport niet blij te zijn met de handelwijze van Moratti. De aanvoerder van het Nederland elftal zegt zich bijna gedwongen te voelen naar Turkije te verhuizen. „Na al mijn prestaties [winst Champions League] verdien ik het niet om zo onder druk te worden gezet”, zegt Sneijder die in september 2012 voor het laatst speeltijd kreeg bij Inter.

Zijn keuze voor een nieuwe club heeft volgens de Nederlandse multimiljonair niets te maken met financiële voorwaarden. „Dit gaat niet over geld. Zoals iedereen weet heb ik tot 31 januari de tijd om iets te vinden. Ik heb geen haast en laat me dus niet onder druk zetten”, verwijst Sneijder naar de afsluitende datum van de tweede transferperiode.