Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO wegens beschuldigingen

De topman van Ryanair, Michael O'Leary, vanmiddag tijdens de persconferentie op Maastricht Aachen Airport. Foto ANP / Jerry Lampen

Ryanair neemt juridische stappen tegen de KRO. Dat meldt de NOS vanmiddag. De vliegmaatschappij is boos vanwege beschuldigingen die in het KRO-programma Reporter werden geuit over mogelijke onveilige situaties bij Ryanair.

Vier piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij beweerden in een uitzending van Reporter eind december dat ze onder druk zijn geweest om zo min mogelijk te tanken om zo kosten te besparen. De piloten spraken van een angstcultuur binnen het bedrijf die het uiten van kritiek onmogelijk zou maken.

Ryanair ontkende een paar dagen na de uitzending dat piloten onder druk worden gezet om met zo min mogelijk brandstof te vliegen. De beschuldigingen die in KRO Reporter werden geuit zijn volgens Ryanair “feitelijk onjuist”.

Welke stappen Ryanair precies tegen de KRO gaat nemen weet het bedrijf nog niet, zei topman Michael O’Leary vanmiddag op een persconferentie in Maastricht. “Piloten mogen zoveel tanken als ze willen, we vragen ze alleen wel waarom”, aldus O’Leary.

Bekijk hieronder de bewuste uitzending terug:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Pim van den Dool