Kortkolom sport

Fulham (Jol) ontsnapt in Engelse FA Cup

Amsterdam. Fulham van de Nederlandse trainer Martin Jol heeft zich op het nippertje geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Bij Blackpool had de Londense voetbalclub uit de Premier League in de replay een verlenging nodig voor de 2-1 uitzege in het Engelse bekertoernooi. Ook Stoke City (Premier League) versloeg in de replay pas na verlenging een club uit de Championship (tweede klasse). Thuis tegen Crystal Palace werd het uiteindelijk 4-1. Sunderland (Premier League) verloor in eigen stadion van Bolton Wanderers (Championship). Hull, tweede in de Championship, wist pas na verlenging te winnen bij Leyton Orient uit League One (derde klasse). Wigan won van Bournemouth (League One), terwijl QPR verrassend won bij West Bromwich Albion. (NRC)

Real al bijna in halve finale Spaanse beker

Amsterdam. Real Madrid heeft de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Copa del Rey tegen Valencia met 2-0 gewonnen. Het Spaanse bekerduel tussen de nummer drie en zeven van de Primera División ging lang gelijk op, maar een kwartier voor tijd maakte Andrés Guardado een eigen doelpunt. In de eerste helft had Karim Benzema al voor Real gescoord. De Madrilenen verdedigen volgende week een comfortabele voorsprong in Valencia. In de halve finale wacht Real twee duels met Barcelona of Málaga. (NRC)

Inter naar halve finale voor Italiaanse beker

Amsterdam. Internazionale heeft ten koste van Bologna de halve finale van de Coppa Italia bereikt. In de slotminuut van de verlenging maakte Andrea Ranocchia de beslissende 3-2 met een kopbal. In de reguliere speeltijd had Inter een voorsprong van 2-0 verspeeld. De Milanese club speelt in de halve finale tegen de winnaar van het vanavond gespeelde duel Fiorentina-Roma. Het andere halve finaleduel is Juventus-Lazio. (NRC)

Ex-Feyenoorder Luigi Bruins nu naar Nice

Amsterdam. Luigi Bruins (25) vertrekt naar Olympique Nice, de nummer vijf van de Franse competitie. De ex-Feyenoorder zat sinds zijn vertrek bij Excelsior vorige zomer zonder club. (NRC)