Kans op een egodeuk

website

Weetwatje-weet.nl

Bij de Autoriteit Financiële Markten is het altijd Sinterklaas. Weet wat je weet voor je geld besteedt, is de slogan van hun site weetwatjeweet.nl. Los van het leuke rijm is de site vooral een adviespagina met enkele pittige quizzen. De AFM adviseert om eerst je financiële kennis te testen voordat je een financiële beslissing neemt. Vandaar dat de site informatie biedt over leningen, pensioenen, hypotheken, beleggingen en beleggingsverzekeringen. Bij elk van de onderwerpen bestaat de mogelijkheid om er een quiz over te doen die bestaat uit vijftien vragen. En dat zijn geen vragen van basisschoolniveau, je kennis wordt daadwerkelijk op de proef gesteld. Niet leuk voor de impulsievelingen of de Nederlanders die het maar lastig vinden om toe te geven dat hun kennis op het financiële vlak toch niet zo uitputtend is als ze zelf denken. Weetwatjeweet.nl kan een egodeuk opleveren, maar dat is altijd nog minder pijnlijk dan een fikse financiële deuk.