Stewart boos op Armstrong: ‘I shelled out… a dollar for a rubber bracelet!’

Jon Stewart

Eindelijk, wat relativerende humor in de Lance-zaak, die langzaam meer een televisie-evenement en de revival van Oprah Winfrey wordt, dan de bekentenis van een gevallen wielrenner. The Daily Show-komiek Jon Stewart pakt Armstrong en Oprah aan, maar spaart ook zichzelf niet.

“Any idiot with half a brain should have been able to see that Armstrong was lying”, zegt Stewart nu, om vervolgens te switchen naar beeld uit 2006, toen Armstrong tegenover een goedgelovige … Jon Stewart zat.

“They’ve been testing you like crazy. They’ve been following you, watching you, don’t the results speak for themselves?”

En het item daarna, dat ook over Armstrong ging:

Begin deze week werd het interview dat Armstrong aan Oprah gaf opgenomen. Het wordt in twee delen uitgezonden: in de nacht van donderdag op vrijdag het eerste deel en de nacht erna het tweede deel. We weten al dat Armstrong dopinggebruik toegegeven heeft.

    • Peter Zantingh