Ik heb een goed gevoel voor timing

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Wie: Pieter van Duijn (42)

Was: accountmanager in het mkb

Wil worden: accountmanager of projectconsultant in de ICT/logistiek

Werkloos sinds: mei 2012

Pogingen om werk te vinden: via zijn netwerk en door het sturen van sollicitatiebrieven

Salariseis: vanaf circa 3.800 euro bruto per maand

Pitch

„Na een opleiding in de middelbare informatica ben ik op mijn zeventiende vervroegd in militaire dienst gegaan. Bij de luchtmacht coördineerde ik bijvoorbeeld de inkomende en uitgaande goederen op de expeditieafdeling. Daar kreeg ik voor het eerst met logistiek te maken. De liefde voor dat vak is toen ontstaan en na het leger ben ik dan ook een logistieke hbo-opleiding gaan volgen.

„Mijn laatste werkgever leverde onder andere digitale schoolborden aan scholen. Als accountmanager was ik erg goed in het oplossen van problemen. Bleken de schoolborden op het laatste moment niet geleverd, dan was er paniek op de werkvloer en regelde ik dat het zo snel mogelijk goed kwam.

„Plannen, gevoel voor timing en het vermogen om je in te leven in mensen. Ik denk dat die talenten wel iets te maken hebben met mijn achtergrond. Ik kom uit een horecafamilie en een restaurant runnen is eigenlijk ook pure logistiek.

„Toch wilde ik het theehuis van mijn ouders niet overnemen toen die vraag mij op veertienjarige leeftijd werd gesteld. Aan mijn ouders zag ik dat je met een eigen horecazaak 24 uur per dag, 365 dagen per jaar aan het werk bent. Hoe gedreven ik ook ben, op zijn tijd op vakantie met mijn gezin vind ik ook belangrijk.

„Mijn ideale baan is een adviserende functie in de ICT of logistiek. Bijvoorbeeld als accountmanager, projectconsultant of trainer in de horecabranche. Maar ook in een ander soort bedrijf in het mkb zal ik mijn enthousiasme en ervaring goed kwijt kunnen.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Pieter van Duijn? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans