Gold Race: andere finish

De eindstreep van de wielerkoers Amstel Gold Race ligt dit voorjaar niet meer op de Cauberg.

Amsterdam. De Amstel Gold Race finisht dit jaar niet meer bovenop de Cauberg. Dat meldde de Limburgse zender L1 gisteren. Volgens de omroep komt de nieuwe finish twee kilometer verder te liggen, tussen Vilt en Berg en Terblijt, waar vorig jaar ook al het WK eindigde. In september liet koersdirecteur Leo van Vliet al weten ernstig te overwegen de eindstreep te verplaatsen. Het aantal mensen dat op de Cauberg past, zit aan zijn limiet, zei Van Vliet toen. In Berg en Terblijt is meer ruimte om mensen te ontvangen. Daarnaast maken in de nieuwe situatie meer renners kans op de eindoverwinning, omdat de finish niet meer bovenop de steile berg ligt. De klassieker wordt op 14 april verreden. Novum