Bayern München strikt gewilde trainer Guardiola

Guardiola vorige week bij de bekendmaking van de Gouden Bal in Zurich.
Guardiola vorige week bij de bekendmaking van de Gouden Bal in Zurich. Foto AP / Walter Bieri

Hij had de clubs voor het uitkiezen na zijn vertrek bij FC Barcelona aan het eind van het vorig seizoen, maar de keuze is nu gemaakt: Pep Guardiola tekent voor drie seizoenen bij Bayern München. Dat bevestigt de club zelf tegenover Reuters.

Zowel de Duitse krant Bild als het sportmagazine Kicker meldde eerder vanmiddag al dat de deal rond was. Guardiola tekent een contract dat hem tot juli 2016 aan de club verbindt.

Jaartje rust na vier succesvolle jaren bij Barcelona

De 41-jarige Guardiola was vier seizoenen hoofdtrainer van Barcelona. De club werd onder zijn leiding drie maal op rij kampioen van Spanje (in 2009, 2010 en 2011), won eenmaal de nationale beker (2009), tweemaal de Champions League (2009 en 2011) en tweemaal de wereldbeker voor clubteams (2009 en 2011).

Ondanks verregaande pogingen van de Catalaanse club om hem te behouden vertrok hij eind vorig seizoen. Hij zei dat hij “uitgeput” was en wilde bijkomen. Toen werd al verwacht dat hij na een jaartje rust weer zou terugkeren als hoofdtrainer van een grote club.

Guardiola vervangt Heynckes, die met pensioen gaat

De gewilde trainer zou volgens geruchten van de laatste dagen wel oren hebben naar Engeland, waardoor Chelsea en Manchester City genoemd werden, maar kiest nu dus voor de Duitse Rekordmeister.

Bayern-bestuurder Karl-Heinz Rummenige over de aanstelling:

“Pep Guardiola is een van de meest succesvolle coaches ter wereld en we weten zeker dat hij niet alleen Bayern, maar het hele Duitse voetbal kan laten schitteren.”

Bayern stelde in juli 2011 de Duitser Jupp Heynckes (voor de derde keer) aan als hoofdtrainer. Onder zijn leiding werd de club vorig seizoen tweede en ging de finale van de Champions League verloren tegen Chelsea. Momenteel staat Bayern eerste, met een riante voorsprong op nummer twee Bayern Leverkusen. Heynckes had de club eerder verteld dat hij aan het eind van zijn contract (dus na dit seizoen) met pensioen wilde.