Dit NRA-spotje over Obama’s kinderen is ‘walgelijk en laf’, vindt het Witte Huis

Obama kwam vandaag met zijn voorstellen voor een strengere wapenwetgeving. Zijn grootste tegenstander in de kwestie, de wapenlobby NRA, gaat daar keihard tegenin. In een gisteren vrijgegeven spotje suggereren ze dat Obama’s dochters gewapende beveiliging krijgen terwijl de rest van het land het zonder moet stellen.

Obama kwam vandaag met zijn voorstellen voor een strengere wapenwetgeving. Zijn grootste tegenstander in de kwestie, de wapenlobby NRA, gaat daar keihard tegenin. In een gisteren vrijgegeven spotje suggereren ze dat Obama’s dochters gewapende beveiliging krijgen terwijl de rest van het land het zonder moet stellen.

Het spotje beschuldigt Obama van hypocrisie, omdat zijn eigen kinderen beveiligd worden door de veiligheidsdienst van de regering maar het voorstel van de NRA om op elke school een gewapende beveiliger te hebben, door hem weggehoond wordt.

http://www.youtube.com/watch?v=zKLA3BODXr0

Witte Huis-woordvoerder Jay Carney reageerde vandaag op het spotje:

“De meeste Amerikanen vinden dat de kinderen van een president geen rol zouden moeten spelen in een politiek gevecht. Dat de NRA nu de veiligheid van Obama’s kinderen aankaart in deze campagne-aanval is walgelijk en laf.”

Obama wil dat er een verbod op zware, semi-automatische wapens komt (zoals eerder al het geval was) en dat er maximaal tien kogels in een magazijn mogen zitten. Ook heeft hij ruim twintig voorstellen die niet hoeven te worden goedgekeurd door het Congres, zoals een betere voorbereiding op schietpartijen en een nationale campagne over wapenbezit.

    • Peter Zantingh