De Rooy weer achterop in Dakar Rally

Trucker Gerard de Rooy heeft gisteren in de tiende etappe van de Dakar Rally weer tijd verloren. De Nederlandse favoriet kwam in de 38 kilometer lange etappe op Argentijns grondgebied tussen Córdoba en La Rioja als negende over de streep. Hij gaf ruim zeven minuten toe op de Russische dagwinnaar Andrei Karginov. Peter van den Bosch werd tweede voor Martin van den Brink.

De Rus Eduard Nikolajev blijft de klassementsleider bij de vrachtwagens. Hij kwam ruim twee minuten voor De Rooy als vierde binnen. De Rooy blijft in het algemeen klassement wel de beste Nederlander. Hij staat daarin vijfde op ruim een uur van Nikolajev.

Bij de gewone auto’s was de dagzege voor de Argentijn Orlando Terranova. De Franse klassementsleider Stéphane Peterhansel kwam op ruim twee minuten als derde over de streep. Hij vergrootte zijn voorsprong op de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers in het algemeen klassement tot ruim 52 minuten.

Bij de motorrijders werd de Nederlander Frans Verhoeven tiende. Hij staat nu dertiende in het algemeen klassement op bijna een uur achterstand van de leider.