De raketaangedreven pickup truck

Rocket City Rednecks is het antwoord van National Geographic op de serie Mythbusters van Discovery. Hoofdpersoon is Travis Taylor, die zichzelf aankondigt als ‘raketgeleerde in de ruimtevaart- en defensieïndustrie.’ In zijn woonplaats Huntsville, Alabama verzamelt hij voor iedere uitzending een groep vrienden om iets te bouwen. Kort geleden was dat een uitrusting met zuignappen om

Rocket City Rednecks is het antwoord van National Geographic op de serie Mythbusters van Discovery. Hoofdpersoon is Travis Taylor, die zichzelf aankondigt als ‘raketgeleerde in de ruimtevaart- en defensieïndustrie.’ In zijn woonplaats Huntsville, Alabama verzamelt hij voor iedere uitzending een groep vrienden om iets te bouwen. Kort geleden was dat een uitrusting met zuignappen om als Superman tegen een verticale wand op de klimmen. De keer daarvoor ontwierp het gezelschap buskruitloze explosieven voor ‘huis-, tuin- en keukensloopwerk.’

In het meest recente programma wordt een pickup truck voorzien van een raketmotor. Vader Taylor houdt bij de werkzaamheden hoofdschuddend een oogje in het zeil. Voertaal is Engels met een zó vet zuidelijk accent dat het lijkt of het wordt aangedikt, als gezichtsbepalend element. Er valt te lachen en je leert wat.

    • Herbert Blankesteijn