Rafa en Sylvie in de herkansing? Nee, toch niet

Stond aan het begin van dit jaar heel Duitsland op z’n kop omdat het glamourkoppel Sylvie en Rafael van der Vaart bekendmaakte uit elkaar te gaan, blijkt het stel de relatie nu toch weer nieuw leven in te willen blazen. “Ein liebescomeback!” schrijven de Duitse media dan ook blij. Zelf ontkennen ze echter een hereniging.

Printscreen van de cover van het Duitse blad Gala.

Stond aan het begin van dit jaar heel Duitsland op z’n kop omdat het glamourkoppel Sylvie en Rafael van der Vaart bekendmaakte uit elkaar te gaan, blijkt het stel de relatie nu toch weer nieuw leven in te willen blazen. “Ein liebescomeback!” schrijven de Duitse media dan ook blij. Zelf ontkennen ze echter een hereniging.

Elke relatie kent hoogtepunten en diepe dalen, de relatie tussen Sylvie en Rafael van der Vaart is wat dat betreft geen uitzondering. Zo sla je je vrouw met oudjaar tegen de grond en maakt zij het uit, en zo verzoen je je weer. “Wat bij elkaar hoort, moet uiteindelijk ook weer bij elkaar blijven”, schrijft de Duitse krant Die Welt.

Tegen het Duitse boulevardblad Gala zegt Sylvie:

“Ik ben zo gelukkig. We willen het opnieuw proberen samen. Ik hou nog steeds heel veel van Rafael.”

Op 2 januari maakten de presentatrice en de voetballer dat hun huwelijk na zeven jaar op de klippen was gelopen. De klap die Rafael aan Sylvie uitdeelde op Oudejaarsavond zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest. De 29-jarige voetballer betrok vervolgens na een trainingskamp in Dubai een nieuw onderkomen in Hamburg.

Discussie in media: brengen of niet?

De breuk was groot nieuws in zowel Duitsland als Nederland. Op nrc.nl was het bericht met 106.574 pageviews het best gelezen artikel op die dag en een van de best gelezen verhalen in de afgelopen drie maanden. De berichtgeving leidde ook tot een discussie in de ‘serieuze media’ of die dit soort nieuws nu wel of niet moesten brengen. Opinieredacteur Steven de Jong zag in de berichtgeving zelfs een ‘morele crisis’.

Hoe dan ook, al die heisa en ernstige discussies ten spijt; het sop was de kool niet waard zou je kunnen zeggen nu het glamourstel zich weer heeft verzoend. Vandaag meldde De Telegraaf al dat de voetballer vanmorgen ruim twee uur op bezoek was bij zijn 34-jarige vrouw en hun 6-jarige zoon Damian in Hamburg, waar Sylvie met hun zoon was blijven wonen. Daarna kwam het nieuws naar buiten van de gelijmde breuk.

Boris Becker, oud-proftennisser en ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen, juicht de lijmpoging in ieder geval toe:

Twitter avatar Becker_Boris Boris Becker Das sind doch “Good News”heute morgen! Familie Van der Vart wollen es wieder miteinander versuchen….Bravo!!!

Update 17:32: We blijven bezig. De twee laten nu via hun management weten dat vooralsnog geen sprake is van een hereniging. De voetballer en de presentatrice hebben “verrast” kennis genomen van de berichten van vandaag die een verzoening suggereerden. De quote die Gala optekende, blijkt dus uit de duim gezogen.

    • Anouk Eigenraam