Zeker drie doden bij gigantische kettingbotsing in Zweden

Een gigantische kettingbotsing in het zuiden van Zweden waar tientallen auto’s en vrachtwagens bij betrokken waren, heeft aan zeker drie mensen het leven gekost. Ook raakten zo’n twintig mensen gewond. Dat heeft een woordvoerster van de Zweedse politie gezegd.

Screenshot van beelden NOS van de kettingbotsing in Zweden
Screenshot van beelden NOS van de kettingbotsing in Zweden

Een gigantische kettingbotsing in het zuiden van Zweden waar tientallen auto’s en vrachtwagens bij betrokken waren, heeft aan zeker drie mensen het leven gekost. Ook raakten zo’n twintig mensen gewond. Dat heeft een woordvoerster van de Zweedse politie gezegd, meldt persbureau AP.

Onder de grofweg vijftig voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk waren ook twee auto’s van de hulpdiensten, aldus de woordvoerster.

Bekijk hier beelden van het ongeluk:

De oorzaak van de kettingbotsing is nog niet vastgesteld, maar de weg was glad en het zicht was slecht door mist. Dit soort ongelukken vindt zelden plaats in Zweden, dat een van de veiligste wegenstelsels in Europa heeft, aldus AP op basis van statistieken van de Europese Unie.

De botsing vond plaats op een snelwegbrug ten noordoosten van de stad Helsingborg:


View Larger Map