T.S. Eliot Prize for Poetry naar Sharon Olds

De Amerikaanse dichteres Sharon Olds heeft gisteren de T.S. Eliot Prize for Poetry gewonnen. In haar bundel Stag’s Leap behandelt Olds het einde van haar huwelijk. De T.S. Eliot Prize for Poetry is een van de belangrijkste poëzieprijzen ter wereld. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste bundel poëzie die in Groot-Brittannie en Ierland is

Sharon Olds (screenshot YouTube)

De Amerikaanse dichteres Sharon Olds heeft gisteren de T.S. Eliot Prize for Poetry gewonnen. In haar bundel Stag’s Leap behandelt Olds het einde van haar huwelijk.

De T.S. Eliot Prize for Poetry is een van de belangrijkste poëzieprijzen ter wereld. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste bundel poëzie die in Groot-Brittannie en Ierland is verschenen.

De prijs werd gisteren voor de twintigste keer toegekend. Stag’s Leap verscheen bij de Britse uitgeverij Jonathan Cape en kon dus meedingen naar de prijs. Aan de prijs is 15.000 pond verbonden.

Carol Ann Duffy, voorzitter van de jury en tevens de Britse ‘poet laureate’, noemde de bundel ‘een schitterend boek vol sierlijkheid en dapperheid die als kroon dient voor een van de beste dichters van de wereld’.

De zeventigjarige Olds schrijft in Stag’s Leap over het einde van haar huwelijk, nu vijftien jaar geleden. Olds beloofde aan haar kinderen om de eerste tien jaar na de scheiding niet over het onderwerp te schrijven.


Meer
bij The Guardian.