Ook Haase en Sijsling onderuit - alle Nederlanders uit Australian Open

Robin Haase in actie tijdens de wedstrijd tegen Murray. Foto Reuters / Toby Melville

De Australian Open gaat na de eerste ronde van het enkelspel verder zonder Nederlanders. Na Arantxa Rus en Kiki Bertens gingen ook Robin Haase en Igor Sijsling direct onderuit.

Haase kansloos tegen Murray

Tegen de als derde geplaatse Brit Andy Murray lukte het Robin Haase niet om voor een verrassing te zorgen. De Nederlander werd in straight sets geklopt: 3-6, 1-6, 3-6.

Haase dwong Murray op de US Open van 2011 nog tot een vijfsetter, maar het verschil was deze keer veel groter, meldt Novum. Met een lovegame kende de nummer 53 van de wereld nog wel een veelbelovende start. De volgende vijf games werden echter gewonnen door zijn vijftig plaatsen hoger genoteerde tegenstander, die iets later ook de set pakte.

Ook in de tweede en derde set kon Haase de olympisch kampioen niet lang bijbenen. Pas toen de uitschakeling nabij was, knokte hij zich met enkele fraaie punten terug van 1-4 naar 3-4. Twee games later viel na een break op love echter alsnog het doek.

Vorig jaar bleef Haase op de Australian Open eveneens steken in de eerste ronde. Zijn beste prestatie in Melbourne leverde hij in 2011 met een plaats in de derde ronde.

Ook Sijsling verliest in eerste ronde

De 25-jarige Igor Sijsling won tegen de Oezbeek Denis Istomin nog wel de eerste set, maar kwam er daarna niet meer aan te pas: 6-4, 3-6, 4-6, 2-6. Sijsling ging tijdens zijn debuut op Melbourne Park nog wel voortvarend van start, aldus Novum. Een vroege break leverde hem de winst op in de eerste set, waarin hij zelfs geen enkel breakpoint hoefde toe te staan. De tweede set zag Sijsling echter in minder dan een halfuur naar zijn tegenstander gaan, die vijftien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst (50-65).

Ook in de derde set liep Sijsling constant achter de feiten aan, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Istomin, die bij zijn zes eerdere deelnames nooit verder kwam dan de derde ronde, serveerde de wedstrijd bij 5-2 in de vierde set op love uit.