OM wil verdachten in zaak grensrechter nog maand vasthouden

AMSTERDAM - Spelers tijdens een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten. ANP KOEN VAN WEEL
AMSTERDAM - Spelers tijdens een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten. ANP KOEN VAN WEEL Spelers van voetbalclub Nieuw Sloten die voor het eerst weer speelt sinds de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van SC Buitenboys. Drie teams van de voetbalclub zijn gestopt met spelen vanwege de gebeurtenis. Foto ANP / Koen van Weel

Het Openbaar Ministerie wil dat de zeven verdachten die nog vastzitten in de zaak van de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in ieder geval nog dertig dagen worden vastgehouden. De officier van justitie gaat de raadkamer van de rechtbank daarom verzoeken, meldt het OM in Lelystad vandaag.

Het OM vindt dat de zes verdachten langer moeten blijven vastzitten omdat het onderzoek niet is afgerond. Voor het onderzoek moeten nog getuigen worden gehoord. Daarnaast is het definitieve sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut nog niet af. Verder is de rechtsorde flink geschokt, aldus het OM.

Drie van de verdachten, die 3 en 6 december werden opgepakt, komen morgen voor de raadkamer. Volgende week woensdag volgen de overige vier verdachten, die 11 december werden aangehouden. De eerste zitting in de zaak vindt naar verwachting 11 maart plaats. De inhoudelijke behandeling van de zaak, met alle acht verdachten, staat gepland voor 30 mei.