Nieuwe Dan Brown vol codes en doorgangen verschijnt in mei

Dan Brown (Foto Reuters)

De nieuwe roman van Dan Brown verschijnt 14 mei en is getiteld Inferno. Dat heeft de Nederlandse uitgeverij van Brown, Luitingh-Sijthoff, zojuist bekendgemaakt.

Er is verder nog weinig bekend over Inferno. Luitingh-Sijthoff maakte alleen bekend dat het boek zich in Italië afspeelt en dat het verhaal opnieuw gesitueerd is rondom Robert Langdon. Er is verder alleen een quote van Brown zelf beschikbaar:

‘Hoewel ik al tijdens mijn studie Dantes Inferno heb gelezen, heb ik pas onlangs, toen ik onderzoek deed in Florence, echte waardering gekregen voor de invloed van Dantes werk op de moderne tijd,’ verklaart Brown. ‘Ik verheug me erop in mijn nieuwe boek de lezers mee te nemen op een reis naar deze mysterieuze wereld, een landschap vol codes, symbolen en geheime doorgangen.’

Het vorige boek van Brown heette Het Verloren Symbool en kwam uit in oktober 2009. Het boek was al een bestseller voordat het in de winkel lag. Recensent Robert Gooijer blogde zich destijds voor de gelegenheid een slag in de rondte.