Kortkolom buitenland

Meer zelfmoorden in Amerikaanse leger

Washington.Vorig jaar hebben meer Amerikaanse militairen zelfmoord gepleegd dan er zijn gesneuveld in Afghanistan. Het aantal zelfmoordgevallen binnen de strijdkrachten steeg van 301 in 2011 tot 349 in 2012, bijna één per dag. Het aantal gesneuvelde Amerikaanse soldaten daalde van 418 naar 310. Afgelopen zomer al sprak minister van Defensie Leon Panetta over een „epidemische” ontwikkeling en zei hij dat verbeteringen nodig waren in de begeleiding van militairen. (AP)

Bij treinongeluk in Egypte 19 doden

kairo. Zeker negentien mensen zijn vannacht om het leven gekomen toen een trein ontspoorde ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Kairo. De trein vervoerde 1.300 rekruten van Assiut naar Kairo. De oorzaak is nog onbekend. Bij ongelukken door onachtzaamheid en verwaarlozing van het spoornet zijn de afgelopen jaren honderden mensen om het leven gekomen. Twee weken geleden benoemde president Morsi een nieuwe minister van Transport die de veiligheid op het spoor moet verbeteren. (AP)

Berlusconi krijgt geen uitstel in ‘Ruby’-zaak

Milaan. Een Italiaanse rechter heeft gisteren een verzoek van oud-premier Silvio Berlusconi afgewezen om het ‘Ruby’-proces op te schorten tot na de verkiezingen van eind februari. Berlusconi’s advocaten vrezen dat de rechter uitspraak doet voor de verkiezingen waaraan Berlusconi deelneemt. De politicus staat terecht wegens seks in 2010 met de destijds minderjarige prostituee Karima el-Mahroug, bekend als Ruby. (AP)