In Noordzee gevonden man was stuurman Baltic Ace

Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace op 6 december 2012.
Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace op 6 december 2012. Foto ANP / Robin Utrecht

Een stoffelijk overschot dat half december in de Noordzee werd gevonden, blijkt een van de 24 opvarenden van het gezonken vrachtschip Baltic Ace te zijn. Het gaat om de eerste stuurman, een 31-jarige man uit Polen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De Baltic Ace zonk op sinterklaasavond op de Noordzee na een aanvaring met een containerschip. Dertien opvarenden konden worden gered. Vijf lichamen werden korte tijd later geborgen, maar naar de overige opvarenden werd herhaaldelijk gezocht. Ze werden eerder al doodverklaard. In totaal zijn nu nog vijf opvarenden vermist.

Het lichaam van de Pool werd op 19 december voor de kust van IJmuiden aangetroffen door een Nederlandse kotter. De man werd vervolgens geborgen door een reddingsboot, waarna het lichaam werd overgedragen aan de politie. De politie heeft het lichaam nu geïdentificeerd op basis van vingerafdrukken.