Mariska Huisman en Bob de Vries winnen eerste marathon op natuurijs

Het damespeloton is van start gegaan voor de eerste marathon op het natuurijs dit jaar.
Het damespeloton is van start gegaan voor de eerste marathon op het natuurijs dit jaar. Foto ANP / Vincent Jannink

Mariska Huisman heeft vanavond in Noordlaren de eerste marathon van dit jaar op natuurijs gewonnen. De 29-jarige Noord-Hollandse was na zeventig rondjes in de sprint te snel voor Irene Schouten en Foske Tamar van der Wal, aldus persdienst Novum.

Bij de mannen won Bob de Vries. De BAM-rijder bleef in Noordlaren het peloton voor en kwam solo over de streep. De Vries was in 2010 ook al eens de beste in Noordlaren. De Vries kreeg op het podium gezelschap van zijn ploeggenoten Crispijn Groeneveld en Ingmar Berga. Zij wonnen met overmacht de sprint van de achtervolgende groep.

De komende drie dagen hebben de marathonrijders het ook nog druk. Woensdag wordt er gereden in Haaksbergen, een dag later in Gramsbergen en vrijdag sluit de race in Veenoord de vierdaagse af.

Het is al de vierde keer op rij dat het Groningse Noordlaren de eerste marathon op natuurijs mag organiseren. Vorige winter ontbraken de toppers vanwege de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.