Eerste marathon op natuurijs...

NOVUM15:MARATHON OP NATUURIJS:NOORDLAREN;14JAN2013-Medewerkers van de Ijsvereniging " De Hondsrug" repareren hier en daar het ijs. Voorzitter Jan Geert Veldman gaat er van uit dat dinsdagavond de marathon verreden kan worden. De concurrentie is groot om de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren. Veenoord, Haaksbergen, Gramsbergen en ook Arnhem zijn druk in de weer om de eerste marathon te kunnen organiseren. Novum. str. KZNovum/kz/str.karel zwaneveld
NOVUM15:MARATHON OP NATUURIJS:NOORDLAREN;14JAN2013-Medewerkers van de Ijsvereniging " De Hondsrug" repareren hier en daar het ijs. Voorzitter Jan Geert Veldman gaat er van uit dat dinsdagavond de marathon verreden kan worden. De concurrentie is groot om de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren. Veenoord, Haaksbergen, Gramsbergen en ook Arnhem zijn druk in de weer om de eerste marathon te kunnen organiseren. Novum. str. KZNovum/kz/str.karel zwaneveld Novum KAREL ZWANEVELD

IJsvereniging De Hondsrug in het Groningse Noordlaren organiseert vandaag de eerste marathon op natuurijs. De KNSB heeft groen licht gegeven, meldde voorzitter van de ijsvereniging Jan Geert Veldman gisteren. Het is de derde keer dat Noordlaren de primeur heeft. Even na 13.00 uur werd gisteren door ijsmeester Teun Breedijk een dikte van drie centimeter gemeten. Bij die dikte mag een marathon op natuurijs volgens de regels van de KNSB doorgaan. De wedstrijd voor de vrouwen staat gepland om 18.30 uur, de marathon voor de mannen een uur later. Novum