Avondspits iets drukker dan normaal, NS past dienstregeling weer aan

De avondspits was iets drukker dan normaal, maar is meegevallen. De wegen rond Rotterdam, Amsterdam en Den Haag zijn weer filevrij, meldt ANWB. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer gespreid de weg op is gegaan, waardoor het aantal files meevalt. In verband met het winterweer past de NS ook morgen de dienstregeling aan.

Rond half acht stond er volgens de ANWB 75 kilometer file. De sneeuwbuien die van oost naar zuidoost over het land trokken, veroorzaakten vooral in Noord-Brabant lange files. Met in totaal 350 kilometer op het hoogtepunt was de avondspits echter lang niet zo druk als de ochtendspits. In de Randstad viel het met de files heel erg mee, aldus de ANWB.

Het sneeuwt nu in het midden van het land en de sneeuwbuien zullen in de loop van de avond naar het zuid-oosten trekken.

NS past dienstregeling opnieuw aan

In verband met het weer past de NS woensdag 16 januari (morgen) wederom de dienstregeling aan. Morgen wordt ook winters weer met strenge vorst verwacht.

Nog steeds problemen op Schiphol

Schiphol verwacht dat het vliegverkeer morgen wel weer volgens schema verloopt. Het weerbeeld ziet er vooralsnog gunstig uit, heeft een woordvoerder tegen Novum gezegd. De luchthaven houdt nog wel een slag om de arm.

Sneeuwval zorgde vooral vanochtend voor veel vertragingen en annuleringen. Reizigers moesten gemiddeld een halfuur tot drie kwartier extra wachten. In de loop van de middag nam de vertraging steeds verder af. De luchthaven telde in totaal enkele tientallen annuleringen.

De sneeuwploegen van Schiphol blijven voorlopig nog paraat staan. Een ploeg van ruim honderd man zorgt er dag en nacht voor dat starten, landen en taxiën mogelijk blijven. Ook de luchthavens van Stockholm, Parijs, Londen en Brussel kampen met veel vertragingen door het winterse weer. Dat heeft weer gevolgen voor de vluchtschema’s van Schiphol.