Armstrong zegt sorry tegen Livestrong

. Lance Armstrong heeft zich verontschuldigd tegenover Livestrong, de stichting die hij oprichtte om kanker te bestrijden. Armstrong excuseerde zich voor het teleurstellen van het Livestrong-team en het feit dat hij het voortbestaan van de stichting op het spel heeft gezet. Hij beloofde de reputatie van Livestrong te herstellen. De ex-wielrenner bekende echter niet onomwonden dat hij doping heeft gebruikt. Hij ging langs bij Livestrong voorafgaand aan de opnames van het interview met Oprah, dat aanstaande donderdag uitgezonden wordt. Volgens een anonieme woordvoerder kon Armstrong zijn tranen niet bedwingen tijdens zijn korte verklaring, net als meerdere mensen van de stichting. Zondag kwam naar buiten dat Armstrong in het interview met Oprah waarschijnlijk zijn dopinggebruik toegeeft. Tot nu toe ontkende hij dit gebruik altijd stellig.

Armstrong legde in oktober het voorzitterschap van Livestrong neer naar aanleiding van een vernietigend rapport van het Amerikaanse anti-dopingagentschap Usada. Dat rapport, waarin tientallen oud-ploegmaten en andere bekenden een beeld schetsten van de Amerikaan als spil in een enorm dopingspel, leidde ertoe dat hij zijn zeven Tourzeges moest inleveren. AP