Voormalig middenvelder Vitesse maakt heerlijke Goal van het Weekend

Hij speelde een slordige dertig wedstrijden voor Vitesse toen hij in 2010 voor een jaartje werd geleend van Chelsea. En nu tekent Nemanja Matić voor de absolute Goal van het Weekend.

Maar niet voordat we een rondje langs de velden hebben gemaakt. Te beginnen bij Barça dat met Thiago Alcantara uitpakte. Hoeveel verdedigers klopt hij? Ook indrukwekkend was de geweldige treffer van Carlos Bacca (Club Brugge) in de oefenpot tegen Feyenoord. En Rodrigo Dia van Cruzeiro bleek ook een slimmerik.

Over souplesse gesproken: Eden hazard. De balaanname, de beweging en dan ook nog fantastisch afmaken. Gokhan Inler (Napoli) kon er ook wat van. Met de doelen van tegenwoordig, die geen ‘oor’ meer hebben, is het soms lastig om ‘m voor het gevoel nog lekker in de kruising te jassen. Maar deze van Sun Heung-min (Hamburg) is toch smaakvol.

Maar het lekkerst in de kruising verdween toch die bal van Matić. De Portugese topper tegen Porto (2-2) kreeg deze goal als hoogtepunt:

http://youtu.be/Eo7KHQz67ZU

    • Jules Seegers