Van Persie belangrijk bij United- Liverpool

In de Premier League heeft Manchester United gisteren op Old Trafford met 2-1 van Liverpool gewonnen. Een veldoverwicht resulteerde na ruim een kwartier in het openingsdoelpunt van Robin van Persie, die een voorzet van de Fransman Patrice Evra afrondde. Het was zijn zeventiende competitiegoal.

Na rust vergrootte United de marge snel tot 2-0. Een vrije trap van Van Persie belandde via Evra en Nemanja Vidic in het doel. Liverpool scoorde tegen via aankoop Daniel Sturridge, na slordig uitverdedigen van United. De van Chelsea overgekomen aanvaller miste zes minuten voor tijd nog een grote kans voor The Reds.

Manchester City, dat stadgenoot United op zeven punten volgt op de ranglijst, had in Londen geen problemen met Arsenal. City won met 2-0, de eerste zege bij Arsenal in 38 jaar. James Milner and Edin Dzeko maakten de doelpunten. Arsenal speelde bijna de hele wedstrijd met tien man. In de tiende minuut kreeg verdediger Koscielny een rode kaart.

Chelsea nam de derde plaats over van Tottenham Hotspur, dat met 0-0 gelijkspeelde bij QPR. Chelsea won met 4-0 bij Stoke City, dat de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed. Twee eigen doelpunten van Jon Walters, die vlak voor tijd ook nog een strafschop miste, hielpen Chelsea op weg. Daarna scoorden ook Frank Lampard (strafschop) en de Belg Eden Hazard nog voor Chelsea, waarbij aanvoerder John Terry na twee maanden zijn rentree maakte.

In de Italiaanse competitie komt de concurrentie van Juventus naderbij. De titelhouder uit Turijn speelde na het thuisverlies tegen Sampdoria gisteren met 1-1 gelijk bij Parma. Lazio verkleinde de marge met Juve tot drie punten na een 2-0 thuiszege op Atalanta. Napoli (3-0 thuiswinst op Palermo) is derde op vijf punten van Juventus. Inter blijft vierde, na een 2-0 zege op Pescara.

In Spanje blijft Barcelona ruim op kop na een 3-1 zege bij Málaga. Atlético Madrid (2-0 thuiszege op Zaragoza) volgt op acht punten maar heeft ook een duel meer gespeeld. Real (0-0 bij hekkensluiter Osasuna) staat op vijftien punten van Barça.