United verslaat Liverpool, City te sterk voor Arsenal

De voorsprong van koploper Manchester United op stadgenoot City blijft zeven punten.

AMSTERDAM. In de Premier League heeft Manchester United gisteren op Old Trafford met 2-1 van Liverpool gewonnen. In de eerste helft was de koploper de betere ploeg. Het veldoverwicht resulteerde na negentien minuten in het openingsdoelpunt van Robin van Persie, die een voorzet van Patrice Evra afrondde. Het was zijn zeventiende competitiedoelpunt van dit seizoen.

Na rust vergrootte United de marge al snel tot 2-0. Een vrije trap van Van Persie belandde via Evra en Nemanja Vidic in het doel. Liverpool deed vervolgens via de nieuwe aankoop Daniel Sturridge wat terug, na slordig uitverdedigen van United. De van Chelsea overgekomen aanvaller miste zes minuten voor tijd nog een grote kans voor Liverpool.

Manchester City, dat stadgenoot United op zeven punten volgt op de ranglijst, had in Londen geen problemen met Arsenal. City won met 2-0, de eerste overwinning bij Arsenal in 38 jaar. De ‘Gunners’ kwamen al na negen minuten met tien man te staan, na rood voor Laurent Koscielny. James Milner en Edin Dzeko maakten de doelpunten voor City.

Chelsea nam de derde plaats over van Tottenham Hotspur, dat met 0-0 gelijkspeelde bij Queens Park Rangers. De ‘Blues’ wonnen met 4-0 bij Stoke City. Twee eigen goals van Jon Walters, die vlak voor tijd ook nog een strafschop miste, hielpen Chelsea in het zadel. Daarna scoorden Frank Lampard (strafschop) en Eden Hazard nog voor de ploeg van trainer Rafael Benitez. Bij Chelsea maakte aanvoerder John Terry na twee maanden blessureleed zijn rentree. Novum