Protest Rusland tegen adoptiewet

A protester takes part in a protest rally in St.Petersburg, Russia, Sunday, Jan. 13, 2013. About one thousand people are gathering in central St.Petersburg for a protest against Russia's new law banning Americans from adopting Russian children. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) AP

Duizenden mensen hebben gisteren in Moskou gedemonstreerd tegen de nieuwe wet die adoptie van Russische kinderen door Amerikanen verbiedt. De wet zou zijn ingevoerd door president Vladimir Poetin (‘kindermoordenaar’ genoemd door de protestanten) als vergelding voor de Magnitsky Act. Deze werd vorig jaar aangenomen in de Verenigde Staten. De Magnitsky Act is bedoeld om handelsbeperkingen die uit de tijd van de Koude Oorlog stammen te beëindigen, maar roept ook op tot sancties tegen Russen die worden beticht van mensenrechtenschendingen. Reuters