‘NFI constateert dat hoofdletsel grensrechter fataal werd’

AMSTERDAM - Een grensrechter langs de lijn bij een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten. ANP KOEN VAN WEEL Een grensrechter langs de lijn bij een wedstrijd van voetbalclub Nieuw Sloten, dat net als Buitenboys dit weekend voor het eerst weer in actie kwam. Foto ANP / Koen van Weel

Letsel aan hoofd en nek is de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen uiteindelijk fataal geworden. Volgens het AD is dit althans de conclusie in de voorlopige rapportage van het NFI.

De bevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut zullen een belangrijke rol spelen in een eventueel strafproces. Advocaat Geert-Iem Roos, die eerder al in het nieuws kwam met opvallende uitspraken namens een van de vastzittende verdachten, zegt dat het aan deskundigen is om de bevindingen van het NFI ook daadwerkelijk direct te koppelen aan het overlijden van de grensrechter.

“Dat kan lastig zijn”, zegt hij tegen het AD. Roos wil zijn cliënt deze maand nog vrij hebben omdat deze “pas later bij het opstootje kwam staan”. Bovendien zou de jongen niet geschopt hebben. Eind mei begint de inhoudelijke rechtszaak waarschijnlijk.

    • Jules Seegers