In beeld

Grootste festival ter wereld - miljoenen nemen duik in Ganges

In India begon vanochtend bij Allahabad, in het noorden van India, Kumbh Mela, ofwel het 'Kruikenfeest'. Het religieuze festival, dat maar één keer in de twaalf jaar wordt georganiseerd en 55 dagen duurt, is de grootste bijeenkomst op aarde, met meer dan 110 miljoen bezoekers. Miljoenen vrome hindoes namen vanochtend een bad in het ijzige water van de rivier de Ganges. Volgens hindoes neemt een bad in de Ganges hun zonden weg. Vandaag wachtte een zee van mensen op hun beurt. Mannen in onderbroeken, vrouwen in sari's en kinderen, naakt of gekleed, lazen voor uit heilige boeken. Ongeveer vijftigduizend agenten zien toe op het ordelijk verloop van het festival. Bij dergelijke festivals liggen terreuraanslagen of verdrukkingen op de loer.
AP / Kevin Frayer
AP / Manish Swarup
Reuters / Jitendra Prakash
AP / Kevin Frayer
Reuters / Jitendra Prakash
Reuters / Ahmad Masood
AP / Kevin Frayer
AP / Kevin Frayer
AP / Kevin Frayer
AP / Manish Swarup
AP / Manish Swarup