Kijktips

Film

Taxi (Gérard Pirès, 1998, F).

Onverwachte kaskraker werd geschreven en geproduceerd door Luc Besson en biedt voornamelijk autoachtervolgingen. Taxichauffeur Samy Naceri en een voor zijn rij-examens gezakte inspecteur van politie (Frédéric Diefenthal) achtervolgen met 180 per uur een Duitse Mercedesbende door Marseille. RTL7, 20.30-22.15u.

Une liaison pornographique (Frédéric Fonteyne, 1999, F/CH/B/L).

De ontmoetingen waarbij Nathalie Baye en Sergi Lopez hun geheime seksuele verlangens plegen te bevredigen, voltrekken zich meestal achter een ook voor de kijker gesloten hotelkamerdeur. Wel reflecteren de hoofdpersonen, als in een documentaire, recht in de camera over hun gevoelens. De ene kijker vindt dat ontroerend, de ander sukkelt in slaap. Arte, 22.05-23.24u.

Informatief

De Wereld Leert Door.

Eerste aflevering van nieuwe spin-off van DWDD. Matthijs van Nieuwkerk interviewt elke avond een wetenschapper over zijn of haar onderzoek. Ned.3, 22.30-22.45u.

Amusement

Herken de homo!

Britse datingshow waarin een vrouw de keuze krijgt uit een aantal mannen. Zij denkt dat ze allemaal hetero zijn, maar een aantal is in werkelijkheid homo. Aan het einde van de serie moet ze kiezen voor een van de kandidaten. Kiest zij een homo dan wint deze in zijn eentje de pot van 50.000 pond. Kiest ze een hetero, dan delen beiden het geld. RTL5, 20.30-21.30u.

’t Schaep in Mokum.

Aflevering 2, waarin Riek bij Greet in de fourniturenzaak wil komen werken. Maar Greet heeft al een zekere Hassan aangenomen. Lena moet op zoek naar een nieuwe woning, maar stort zich liever in het uitgaansleven. Met wat hulp van Opoe lost Lukas op geheel eigen wijze Lena’s woningnood op. Ned.1, 22.10-23.00u.