DWDD is er weer: Lucky TV introduceert de EO-boegbeelden zo

ArievdVeer

De Wereld Draait Door kwam vanavond terug na een korte winterslaap. Mocht je de traditionele uitsmijter van Lucky TV wel grappig vinden, maar dat deuntje niet herkennen: dat is omdat je ‘Kuikentje Piep’ nog niet kent.

‘Kuikentje Piep’ is eigenlijk een Braziliaanse kinderliedje uit 1985, ‘O Pintinho Piu’, dat dankzij een Italiaans radiostation een 21e eeuwse versie kreeg. Inmiddels is het nummer er in allerlei talen, waaronder het Nederlands.

“De kalkoen kloekkloekkloekkloek en de haan kukeleku en de kip toktok en het kuiken piep.”

Hier drie verschillende versies van het nummer, die je bij voorkeur niet start.Goed, bij DWDD gaat men dus in 2013 vrolijk door met het uitdelen van plaagstootjes aan de EO. Maker Sander van de Pavert introduceert de EO-boegbeelden in een ‘Kuikentje Piep’-liedje:

Diepgang is er gelukkig ook: ongeveer tegelijk met de publicatie van dit artikel begint De Wereld Leert Door, waarin Van Nieuwkerk twaalf minuten lang een wetenschapper aan het woord laat over zijn of haar onderzoek. De serie begint met archeoloog Martijn Manders, Hoofd Maritiem Programma van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en daarmee verantwoordelijk voor het beheer van vierhonderd Nederlandse scheepswrakken over de hele wereld.

    • Peter Zantingh