Dader aanslag Waalre nauwelijks herkenbaar op bewakingsbeelden

Het gemeentehuis van Waalre een dag na de aanslag. Foto ANP / Koen van Weel Het gemeentehuis van Waalre een dag na de aanslag. Foto ANP / Koen van Weel

Een van de daders van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre is op bewakingsbeelden nauwelijks herkenbaar in beeld. Vanavond werden de eerste beelden van de brand in juli vorig jaar vrijgegeven. De politie spreekt van een man met een lang en fors postuur met een blanke tot licht getinte huidskleur.

Op de beelden is te zien hoe de man twee keer met een auto achteruit de hoofdingang van het gemeentehuis ramt. Bij de tweede poging rijdt hij naar binnen. De man stapt uit, steekt even later iets aan en gooit dat in de auto. De auto vliegt onmiddellijk in brand waarna het vuur overslaat naar de rest van het pand.

Aan de andere kant van het gebouw rijdt op dat moment ook een auto het gemeentehuis binnen. De politie heeft daar geen beelden van vrijgegeven. Het pand brandt volledig uit. De schade loopt in de miljoenen.

Politie zoekt mensen die dader herkennen

De politie zoekt mensen die de in beeld gebrachte dader herkennen. Hoewel hij niet goed te zien is hoopt het onderzoeksteam dat hij te onderscheiden is aan bijvoorbeeld zijn postuur of zijn manier van lopen. De politie gaat uit van een doelbewuste actie. Veertig rechercheurs onderzoeken de zaak. Begin januari werd een 32-jarige man aangehouden in verband met de aanslag. Hij werd na verhoor vrijgelaten.

    • Marije Willems