‘Circusfeest’ loopt nogal uit de hand

Na afloop van een ‘circusfeest’, zaterdagavond in Volendam, hebben drie als clown verklede mannen een 36-jarige inwoner zodanig mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Op het feest zelf waren tweehonderd bezoekers in clownspak aanwezig, aldus een woordvoerder van de politie. De mishandeling vond plaats in de directe omgeving van de feestzaal St Jozef, ongeveer een uur nadat het feest was afgelopen.

De politie maakte dezelfde nacht ook melding van de vernieling van een caravan van tv-clowns Bassie en Adriaan. Die stond om half drie ’s nachts in het uitgaanscentrum van Volendam, midden op de rijweg, met ingeslagen ruiten. De caravan had ’s avonds naast de ingang van St Jozef gestaan, als entree voor het feest. Van beide incidenten was vanochtend nog geen aangifte gedaan.

Manager Johan Bond van St Jozef relativeert het politiebericht (met foto op Twitter) over de vernielde caravan. „Het was voor de gein. De organisatie had die caravan overgekocht van jongeren, het ding was al slooprijp. En of die ooit echt van Bassie en Adriaan is geweest? Daar is mij niks van bekend.”