Buzz

(FILES) In this file picture taken on September 24, 2002 British singer David Bowie performs during a concert at the Zenith in Paris. British rock icon David Bowie broke a decade-long musical silence on January 8, 2013, unveiling a new single to coincide with his 66th birthday and announcing that he will release an album in March. The outlandish star surprised fans by posting a video for the single, entitled "Where are We Now?", on his website, and it will also be available to download on iTunes. AFP PHOTO MARTIN BUREAU
(FILES) In this file picture taken on September 24, 2002 British singer David Bowie performs during a concert at the Zenith in Paris. British rock icon David Bowie broke a decade-long musical silence on January 8, 2013, unveiling a new single to coincide with his 66th birthday and announcing that he will release an album in March. The outlandish star surprised fans by posting a video for the single, entitled "Where are We Now?", on his website, and it will also be available to download on iTunes. AFP PHOTO MARTIN BUREAU AFP

Muziekprijs voor Jansons

Mariss Jansons, de chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest die vandaag zijn 70ste-verjaardag viert, heeft voor zijn werk de Ernst von Siemens Muziekprijs ter waarde van 250.000 euro gekregen. De jury roemt hem als „een van de voortreffelijkste dirigenten en persoonlijkheden van onze tijd, die zijn oprechtheid nooit opgegeven heeft en die dicht bij het ware, diep-menselijke aspect van de kunst blijft”.

Geveldoek NUT vernield

In Utrecht hebben boze Grieken bij Theater Kikker een geveldoek van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) vernield: een Griekse vlag met ‘Griekenland in de uitverkoop!’ erop.

Hedon beste poppodium

Hedon in Zwolle heeft zaterdag het IJzeren Podiumdier voor beste poppodium van Nederland gewonnen. Hedon won, net als in 2005, om zijn vele „vernieuwende activiteiten”.

‘Bowie zal niet optreden’

David Bowie geeft geen concerten rondom zijn nieuwe album. De zanger brengt weliswaar een nieuwe cd uit, maar zal volgens producer Tony Visconti niet optreden.