Bij Missoni ging de show gewoon door

Het had het feestelijke begin moeten worden van een  jubileumjaar – het Italiaanse modehuis Missoni, beroemd om de ‘zigzagbreisels’, bestaat dit jaar 60 jaar. Maar het was een wonder dat de show voor de mannencollectie voor najaar 2013 überhaupt doorging in Milaan. Vittorio Missoni, de bestuursvoorzitter van het familiebedrijf en een van de drie kinderen

Het had het feestelijke begin moeten worden van een  jubileumjaar - het Italiaanse modehuis Missoni, beroemd om de ‘zigzagbreisels’, bestaat dit jaar 60 jaar. Maar het was een wonder dat de show voor de mannencollectie voor najaar 2013 überhaupt doorging in Milaan.

Vittorio Missoni, de bestuursvoorzitter van het familiebedrijf en een van de drie kinderen van oprichters Ottavio en Rosita Missoni, wordt vermist. Op 4 januari verdween het vliegtuigje waarin hij en en vijf anderen zaten voor de kunst van Venezuela. Even werd gedacht dat er sprake was van een ontvoering, maar waarschijnlijk is het vliegtuig in zee gestort - er wordt nog steeds naar gezocht. Hoofdontwerper Angela Missoni heeft naar verluidt nog altijd hoop dat haar broer levend wordt gevonden.

De collectie van Missoni was gebaseerd op Noord-Amerikaanse landschappen: de kleuren van de Grand Canyon, bergen, woestijnen en kustlijnen. De witte, mouwloze wollen vesten waarmee de show eindigde, hadden ingebreide, abstracte landschappen. Op de stoelen lag een een vrolijk cadeautje; een sleutelhanger met daaraan een hagedisje, gemaakt van kralen.

Na afloop van de show werd langdurig geapplaudisseerd, en er was een aanzet voor een staande ovatie, maar Angela Missoni liet zich niet zien.

Geen van de andere leden van de familie Missoni was aanwezig.

Fotografie: Peter Stigter. teampeterstigter.com

 

    • Milou van Rossum