Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkeer en infrastructuur

Waarschuwing voor gladheid in halve land, mogelijk eerste ijsdag

Zurich. Auto's van de weg door gladde wegen. Afslag afsluitdijk richting Bolsward. ANP CATRINUS VAN DER VEEN
Zurich. Auto's van de weg door gladde wegen. Afslag afsluitdijk richting Bolsward. ANP CATRINUS VAN DER VEEN Een maand geleden bij de afsluitdijk richting Bolsward na wat sneeuwval en bevriezing. Foto ANP / Catrinus van der Veen

Ongeveer de helft van het land moet vanochtend rekening houden met gladheid door opvriezende sneeuw. In Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen wordt door het KNMI gewaarschuwd tot ongeveer het middaguur. Vandaag wordt mogelijk de eerste ijsdag van 2013.

De verwachting is dat het in de loop van de ochtend wat warmer wordt en er geen gladheid meer dreigt. Volgens Weeronline kan vandaag de eerste dag worden in het nieuwe jaar dat de temperatuur in de Bilt niet tot op het vriespunt stijgt: een ijsdag. “Lukt het vandaag niet, dan is morgen een grote kanshebber”, aldus de weersite.

Morgen wordt aan het einde van de dag sneeuw verwacht wat mogelijk een zware avondspits oplevert.