Dit is een artikel uit het NRC-archief

Film

Vergelijk deze knap gemaakte remake van Toy Story met het origineel

De film Toy Story is sinds kort in het geheel te bekijken op YouTube en animatiestudio Pixar vindt het allemaal best. Het gaat namelijk om een ontzettend knap gemaakte remake. Met behulp van speelgoed, twee omgebouwde slaapkamers en engelengeduld hebben twee vrienden de film scène voor scène nagespeeld. Van begin tot eind.

Het begon klein. Jonason Pauley and Jesse Perrotta maakten enkele korte clipjes waarin scenés uit de populaire animatiefilm werden nagespeeld met behulp van poppen. Met succes, want online kregen de twee filmmakers tientallen complimenten en aanmoedigingen om door te gaan. Dat deden ze. Twee kamers werden omgebouwd tot filmset en twee jaar lang werkten de Pixar-fanboys aan hun ode aan Toy Story.

Het resultaat is een film van een uur en twintig minuten, waarvan pas écht duidelijk wordt hoe knap het is gemaakt als je tegelijkertijd de originele openingsscene afspeelt.